25 Mayıs 2007 Cuma

TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM


Hazırlanışı :
*Pirinçleri bol suda yıkayıp, süzün.
*Tencereye alıp, 1 kahve fincanı sıcak su ile haşlayın.
*Daha sonra sıcak sütü ilave edin.
*Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Şekeri ilave edin.
*Bir taşım daha kaynatın.
*Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katıp, iyice karıştırın.
*Damla sakızını havanda dövün ve sütlaca ilave edin.
*Bir-iki taşım daha kaynatın.
*Servis tabaklarına alın.
*Üzerine tarçını gezdirip, soğuyunca servis yapın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

pişirme kabının özelliği ne olmalı?
a)taflon
b)mika
c)metal
d)kalay
e)çelik
f)çinko
g)bakır

hiçbir tarifte bundan bahsedilmiyo cevabını alabilir miyim:p

BURÇİN dedi ki...

pişirme kabının özelliğini söylememe gerek yok. altın olacak tabiki. böylwe değerli tatlılar altın kapta sunulur sayın Anonim. ama kesinlikle sahte altın olmasın dibine tutar..Afiyetle efendim.